Kiwi! (Киви!)

И докато съм още на темата с мечтите.. едно от най-впечатляващите филмчета, които съм гледал.. само 2 минутки и половина, а разкрива всичко за мечтите, търсенето на смисъла, мотивацията, нуждата от признание, за обществения натиск, за това да си различен.. и какво ли още не. И в крайна сметка, може би за това как трябва да се живее.

Е аз лично бих махнал този тътен в последния кадър от филма, някакси убива въображението и вдъхновението, но не съм аз автора все пак :)

Ти и аз

Това пристигна по пощата от сестрата.. няма много какво да се коментира. Единствените думи за които се сещам докато го гледам са:

Хармония, Доверие, Мечта

(Танцьори са Юлия Палий и Игор Гава, режисьор Владимир Марин)

Възкресение

Протягам ръка,
Но виждам мъгла,
Сега навред е пустиня,
Там гдето растеше трева.

Търся възкресение,
Стига погребения,
Човекът няма съдба,
Животът е лично творение.

Посипан с роса,
Под утринната звезда,
Ражда се живот в мъглата,
И носи спомен за нощта.

Джон Тери и Уейн Бридж - развръзката :)

В събота не можах да гледам Челси - Манчестър Сити. Днес реших все пак да видя най-важното в целия мач - как Уейн Бридж не подава ръка на Джон Тери (ето и причината).

Цял ден медиите обсъждат аджеба ще подаде ли ръка или няма да подаде.. телевизията е добавила 2 допълнителни камери, които да заснемат специлано този момент.. цял свят гледа в напрегнато очакване.. в края на краищата си позволих да направя малка дисекция на този абсурд:

1) Страничният съдия поздравява Бридж с приятелско и окуражително ръкостискане (не както към другите играчи).

2) Напрежението е като преди 3-та световна война, двамата съдии са се вторачили в ръцете и са забравили, че трябва да се поздравят с Тевес. Той, милият, също не се вълнува от съдиите, а гледа нашите хора в ръцете. Третият съдия се опитва да бъде професионалист, но не може да скрие погледа, който се прокрадва надясно.

3) Тери протяга ръка, гледа надолу. Бридж протяга ръка, гледа право в очите на Тери. В последния момент си дърпа ръката и тази на Тери увисва във въздуха. Целият стадион започва бурно да освирква.

Еми оттук нататък какво да коментираш мача и резултата, факта, че Челси направи сериозна грешка към титлата, какво да кометираш играта на двата отбора. Най-доволен от цялата работа остава неизвестен английски запалянко, който пише по форумите, че за първи път жена му е седнала до него да гледа мач, за да види лично дали ще има ръкостискане.

А на мен всичко ми прилича просто на един кеч сблъсък. И на пълен фарс.