Силните уважават противника

Кой пък ги подучи феновете във Варна да ръкопляскат по време и след химна на гостуващите отбори в световната лига по волейбол? Възмутително! Още малко и ще заприличаме на цивилизована държава :)

Обаче това ме накара да се замисля, как реагираш когато си силен, можещ, знаещ. Тогава можеш да си позволиш да уважаваш съперника, различния, можеш да черпиш сила от неговата, да твориш с него. Тогава се развиваш.

За сметка на това, когато нямаш нищо, когато си слаб и неспособен, не знаеш къде искаш да отидеш и как да го постигнеш, тогава просто псуваш, завиждаш и ненавиждаш всичко чуждо и различно. Тогава си хейтър.

2 comments:

  1. Завиждам ти, че си бил в залата, билетите бяха разпродадени две седмици преди двубоя. :))
    Не е важно дали побеждаваме, а с кой се състезаваме. Беше наша чест да сме част от Големите. Но мисля, че на химн (на която и да е държава) не се пляска. На чужд се стои прав, а на собствения се и пее (на мен също това ми направи впечатление).

    ReplyDelete
  2. Права си, и на мен ми беше смешно пляскането на хомна, всъщност аз само стоях прав и ръкоплясках накрая..

    Другото интересно беше, че десетимата бразилци, които се радваха шумно, бяха сред публиката без охана и прегради.. нещо, което аз наскоро обяснявах на един приятел американец, че в БГ няма как да се случи (макар, че аз му говорих за клубни отбори)..

    Е след мача един от бразилците почти си изпати след като позаградаиха.. но успя да избяга.. но пък и те малко прекалиха с демонстрациите след мача..

    ReplyDelete