Бакшиши за държавните служители

Задавам си въпроса, ако сложим по една касичка до всяко едно гише в пощата, митницата, КАТ и така нататък.. и всеки пуска 50ст или левче, но само ако е доволен от обслужването, няма ли драстично да повишим и качеството на обслужване и удоволетворението на самите държавни служители?

Идеята е елементарна, не струва нищо да се реализира, а ще помогне на всички. Според съвсем груби сметки, служителите може да успеят да си докарат до 100% увеличение на заплатите и това без да вземаме и стотинка повече от отънелия държавния бюджет.

Формулата е елементарна и отдавна измислена от частния бизнес и развитите общества (че тук в България още се ослушваме като трябва да оставим бакшиш).

1 comment:

  1. Струва ми се, че повечето хора, които прочетат това ще си кажат:
    - Да не съм луд/а да давам допълнително бакшиши на държавни служители да си свършат работата, за която са наети!! Аз и без това нямам много пари, а сега ше давам и на някви дето само си клатят краката по цял ден..

    Ако е така.. ще си го караме по сегашно му.. докато някой му просветне, че за да те обслужат добре, трябва да го мотивираш човека и то пряко.

    ReplyDelete