Кога нещата не зависят от нас

Живея с вярата, че всичко, което се случва с нас е въпрос на личен избор. Че животът, който (избираме да) живеем зависи от нас. Тази мисъл дава безумно много сила и вяра. И ти помога да се движиш напред.

Ама понякога не е така, понякога просто се самозаблуждаваш - има моменти, в които повече желание или старание не помагат; има моменти, в които обстоятелствата или други хора не ти позволяват да постигнеш това, което искаш.

Понякога се заблуждаваш за тривиални неща, като примерно че многото работа, която ти се е струпала напоследък е просто заради недостатъчната ти ефективност или мотивация.
Понякога се заблуждаваш, че обвиненията, неразбирането или безразличието, което получаваш са винаги основани на твои грешки и пропуски.
Понякога се заблуждаваш, че можеш да си позитивен и силен и без да получаваш същата енергия от хората около себе си.
Понякога.. просто си неспособен и не можеш..

Има хора, които винаги търсят причините за всичко извън себе си. Има и хора, които се опитват да правят точно обратното. Първото е лесно и не води до нищо. Второто е трудно, но те движи напред. Истината е някъде по средата както винаги.

Както гласи една много известна молитва (май предимно използвана от анонимните алкохолици): Господи дай ми силата да променя нещата, които мога да променя; смелостта да приема нещата, които не мога; и мъдростта да правя разликата между двете.

No comments:

Post a Comment